STILLER OPP: – Jeg ante ikke at jeg kunne få en telefon fra kommunen og bli spurt om å stille opp som krisemannskap. Det var veldig overraskende, sier hjelpepleier Kjersti Hildebrandt mens hun håndterer kommunens nye jordsolltrommel. I bakgrunnen hjelpepleier Anita Lunden.
Kjersti Hildebrandt, hjelpepleier fra Sivilforsvaret var inne med 140 mann, men som krisemannskap er det full jobb på
men ble trukket tilbake. Det samme skjedde med de 120 fra Heimevernet.
Samarbeid
Kjersti Hildebrandt avslører at de fleste av kollegene hennes som ble spurt, takket nei.
– Mange følte seg vel usikre på hvilke oppgaver vi ville få, sier Kjersti, som i foreløpig to uker pendler sju mil fra Drangedal til Langesund for å bistå i opprydningen.
Kjersti arbeider vanligvis deltid i turnus,
Drangedal og medlem av Fagforbundet, var en av mange som fikk en uventet telefon.
– Det var lett å si ja da de ringte fra kommunen og spurte om jeg ville hjelpe til med opprydningen i Langesund, sier hun.
I hjelm og verneutstyr på badestranda i Steinvika i Langesund samarbeider hun med en gravemaskin og renser steiner og grus fra oljesølet etter «Full City»-ulykken som skjedde natt til 31. juli i år.
dagtid. Økonomisk går det opp i opp, mener hun. Alle kommunalt ansatte som bistår med kriseberedskap, får den lønna de hadde fra før, og reiseutgifter og lunsj blir dekket. Vaktene hennes som hjelpepleier dekkes
av andre. Kjersti, som er organisert i Fagforbundet,
jobber i Steinvika sammen med «fienden», som Anita Lunden lattermildt kaller seg, også hjelpepleier fra Drangedal, men organisert i Delta.
10 > Fagbladet 6/2009
fbaargang2009 fbseksjonKON